Warzywa dla zdrowia i urody pielęgnacja skóry

Zapytaj eksperta: jakie produkty dostarczyć najlepsze Omega-3 zalety?

Pytanie: „ryby, jaja, nasiona lnu, oleje nie wiemimages-10

ktre z nich zawierają kwasy Omega-3 i ktre nie są. Czy możecie polecić najlepsze sposoby, aby zwiększyć swoje Omega-3?„Powiedziała Hayley Hughes, MS, RD, dietetyk kliniczny, Providence medical center Alaski

Wiele osb myli o tym, jak uzyskać tę ważną, serce-chroni kwasy tłuszczowe. Niektrzy myślą, że jedząc ryby i nasiona lnu-wszystko, co trzeba, ale jest więcej niż to. Nadal może być niedobr Omega-3 Jeśli nie robisz właściwego wyboru. Znając kilka kluczowych elementw, może zrobić rżnicę.

Wiem, że Omega-3

Omega-3 kwasy tłuszczowe nazywane są „niezbędne” kwasy tłuszczowe, ponieważ mają one zasadnicze znaczenie dla twojego zdrowia. Dwa rodzaje kwasw tłuszczowych Omega-3, szczeglnie EPA i DHA zapewniają mocne układu sercowo-naczyniowego ochronę, w tym:Zmniejsza się ryzyko wystąpienia zakrzepw i zawałw serca,Zmniejszenie zaburzeń rytmu serca,Zrelaksowany, naczynia krwionośne i obniżać ciśnienie krwi,Poniżej ldl („złego”) cholesterolu

Zmniejsza gromadzenie się płytki nazębnej w tętnicachZmniejsza gromadzenie się płytki nazębnej w tętnicach

Ponadto, EPA i DHA rwnież odgrywają istotną rolę we wczesnym rozwoju mzgu, i może zmniejszyć ryzyko wystąpienia demencji i choroby Alzheimera w pźniejszym życiu. Te kwasy Omega-3 kwasy, ktre znajdują się w niektrych gatunkach ryb. Większość ludzi może korzystać z więcej EPA i DHA.

Trzecia forma Omega-3 o nazwie Alfa-linolenowy, lub ala. (Nie należy mylić tego АЛК kwas Alfa-liponowy, ktry jest bardzo rżne.) W tym samym czasie bardzo przydatnych, nauka za jej serce dobra nie tak bardzo. Większość ludzi nie trzeba podejmować szczeglne wysiłki, aby uzyskać więcej ala to najliczniejszy Typ Omega-3 w naszej diecie. Jednak, twj organizm może przekształcić małą część АЛК w EPA i DHA, a ala występuje głwnie w roślinach, może mieć szczeglną wartość dla surowych wegetarian i wegan.

Gdzie uzyskać Omega-3Zmniejsza gromadzenie się płytki nazębnej w tętnicach

Ryby, jaja, nasiona lnu, oleje roślinne produkty, ktre zapewniają najbardziej Omega-3? Dietetyk Providence wyjaśnia szczegły, ktre sprawiają, że wszystkie rżnice w naszego bloga na zdrowie’.

Tłuste ryby: najbardziej bogate źrdło EPA i DHA, na pewno jest ryba, i rodzaj ryb ma bardzo duże znaczenie. i krewetki nie ciąć. Ciemniejszy, bardziej tłusty, zimnej wody ryby, takie jak łosoś, makrela, śledź, dziki pstrąg, sardynki i tuńczyk są jednymi z najlepszych źrdeł. Dzikie ryby, ktre żywią się Omega-3-bogatych glonw i morskiej zieleni, często lepsze źrdła niż ryby. Amerykański kierowy Skojarzenie poleca jeść tłuste ryby (3.5 uncji porcji), co najmniej dwa razy w tygodniu. Rejestracja Omega-3 poziomy popularnej ryby i wybr owocw morza.

Trawy karmione mięsem, jajkami i mlekiem: na zwierząt, a także dzikie zwierzęta, mieć dietę, ktra jest wyższa w Omega-3, niż ich karmione kukurydzą kolegami, i te korzyści są przekazywane nam, kiedy spożywamy mięso, jaja i produkty mleczne.

Mielone nasiona lnu nasiona lnu jest bardzo wysoka, w ala, ale twj organizm nie może przerabiać całe nasiona. Muszą być zera lub pokonywać w oleju, aby uwolnić swoją korzyść. Łyżkę nasion lnu i łyżeczkę dostaw ropy naftowej wszystkie ala trzeba w dzień.

Nasiona Chia nasiona te będą pakowane z Ala, i nie powinny one być ziemią. Jedna łyżka dziennie więcej niż wystarczająco.Orzechy włoskie i olej orzechowy: orzechy włoskie wyższe w Ala, niż jakikolwiek inny orzech. Zawierają kwasy Omega-6, ale w bilansie, co jest zdrowe. Ćwierć szklanki orzechw lub łyżkę oleju odpowiada potrzebom twojego dnia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Scroll To Top